Pieczywo to w naszej kulturze podstawa diety człowieka. Produkowane jest z mąki, wody, soli, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków ulepszających smak wypieków, takich jak sezam, mak lub słonecznik.
Dlaczego należy spożywać regularnie pieczywo?
Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w wiele najróżniejszych składników energetycznych i odżywczych, niezbędnych do poprawnego działania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją przede wszystkim węglowodany, białka i aminokwasy. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku oraz wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej kupować w piekarniach tradycyjnych. Wyłącznie wtedy ma się pewność, że spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z niezwykłej dbałości o klienta i wyśmienitych produktów słyną szczególnie piekarnie krakowskie, cieszące się ogromnym zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo produkowane jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję wysokiej jakości użytych składników i dobrego smaku.
Dane teleadresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]